Telegraaf.nl – Vrouwen in top wetenschap schaars.

Simone van der Burg (l.) winnaar van Woman for Science prijs:
Simone van der Burg (l.) winnaar van Woman for Science prijs: “Vrouwen zijn er niet aan gewend zichzelf in de schijnwerper te zetten.”

 

Vrouwen in top wetenschap schaars

door Daphne van Rossum

Hoewel ons land meer vrouwelijke dan mannelijke studenten telt, zijn er in de top van de wetenschap bar weinig vrouwen te vinden. Slechts één op de zes hoogleraren is vrouw, daarmee staan we op de vierde plek van onder in Europa.

De parallel met het bedrijfsleven valt te trekken. Ook daar zijn vrouwen in topfuncties eerder uitzondering dan regel.

Minister Bussemaker wil voor bedrijven voorlopig geen vrouwenquotum invoeren, zoals in Duitsland gebeurt, maar hoopt dat „bedrijven zelf de handschoen oppakken.” Dat is ook wenselijk in de academische wereld, in het onlangs gepubliceerde ’Wetenschapsvisie 2025’ geeft het kabinet een intentieverklaring af om de doorstroom naar vrouwen<a href="http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/23414432/__Meer_vrouwen_promoveren__ prix viagra suisse.html” target=”_blank”> binnen de top van de wetenschap te stimuleren. Ook hier moet de cultuurverandering van binnen uit komen, vindt de minister.

Baby’s

Sinds kort bestaat het programma For Women In Science van L’Oreal en UNESCO, op termijn is het doel daarvan om het aantal vrouwelijke hoogleraren te verhogen. Dr. Simone van der Burg was recentelijk samen met Maryam Kavousi winnares van de bijbehorende prijs. Zij kreeg 25.000 voor haar onderzoek naar het ethische en politieke debat over het delen van gen-informatie bij de screening van baby’s. „Een geweldige opsteker”, vindt ze. „Zo’n prijs helpt er goed bij jezelf in de kijker te spelen op weg naar het hoogleraarschap en gevraagd te worden voor bijvoorbeeld lezingen. Het geeft je een podium. Jezelf in de schijnwerper zetten is meestal niet het sterkste punt voor vrouwen. We zijn vaker teamspelers, dat zijn kwaliteiten die minder gewaardeerd worden in de academische wereld. Als je jezelf profileert, naar voren duwt, word je daar als vrouw eerder op aangekeken. Terwijl het soms wel nodig is”


Foto: rf123.

Uitdaging

Als mantelzorger en moeder van twee jonge zoons weet de senior onderzoeker als geen ander dat het een uitdaging is om een academische 70-urige werkweek te combineren met zorgtaken. „Je moet het goed organiseren. Een fijne oppas hebben en het zo regelen dat jij of je partner ook dagdelen thuis kunnen werken. Nu vind ik dat het schoolsysteem in Nederland ook niet goed aansluiten bij een volledige werkweek. In Frankrijk blijven kinderen elke dag tot vijf uur op school en eten ze er ook. Hier gaan ze zelfs in de lunchpauze naar huis, dat is moeilijk te combineren.”

Een andere reden waarom vrouwen afhaken heeft volgens Van Der Burg met de knip te maken: „Promovenda hebben zulke lage salarissen dat de beslissing snel is gemaakt als je gaat praten wie van de twee bij de kinderen blijft, daar moet ook naar gekeken worden.”

Dat er in ’Wetenschapsvisie 2025’ vooralsnog geen harde aanbevelingen of praktische aanknopingspunten staan hoe het cijfer vrouwelijke hoogleraren opgeschroefd kan worden, vindt Van der Burg een gemiste kans. „Er worden geen handvaten geboden, dat is jammer. Vooral op het gebied van exacte vakken en mijn vakgebied, filosofie, is het schrijnend. Van de 58 hoogleraren bij filosofie zijn er maar 8 vrouw. Het idee is dat een filosoof een man met een baard is, jonge vrouwen herkennen zich niet in dat beeld.”

Eenzijdig

Lidwien Poorthuis is hoofd bureau van het LNVH (Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren): „Vrouwen zijn oververtegenwoordigd als studentes aan universiteiten, maar lopen flink achter wat het hoogleraarschap betreft. Van de 3208 hoogleraren met een aanstelling bij Nederlandse universiteiten (exclusief de Academische Ziekenhuizen) is 519 vrouw. We zitten gemiddeld op 16,3%. Het zou nog tot 2058 duren voordat er gender gelijkheid wordt bereikt in de topfuncties in de wetenschap, mochten we niet stilvallen of zelfs achteruitgaan in de ontwikkelingen. Als je graag koploper wil zijn op het gebied van wetenschappelijke ontwikkelingen en innovatie, dan kun je het je niet veroorloven dat je de helft van je potentieel onbenut laat. En dat is nu wel het geval in Nederland. Zo lang het glazen plafond dus nog niet verdwenen is  en vrouwen niet dezelfde kansen hebben als hun mannelijke collega’s op het verkrijgen van plekken die ze verdienen, zijn programma’s als For Women In Science nog hard nodig.”


Foto: ANP Extra

Zie hier het artikel online

Comments are closed.